Vorbereitungszeit: 10 Minuten
Kochzeit: 30 Minuten
Mahlzeit Typ:
Hauptgerichte
Mittagessen
Bewertung:
Durchschnittliche Bewertung von FatSecret Mitgliedern
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A delicious and easy to make vegetarian curry, perfect for vegan guests too.
Zutaten
Anleitung
- Drain and rinse lentils.
- Dice onion and fry in a little oil on low heat. Add minced, fresh ginger. Stir regularly and cook until onion begins to turn translucent, about 10 minutes. When you add the ginger, also add a dash of crushed, dry red chillies.
- Add curry powder to the onions. Cook for a minute or two to form a dry, spicy mixture.
- Add coconut milk and tomatoes. Stir well.
- Add lentils and simmer for 20 minutes. Stir occasionally.
- Serve with brown rice, quinoa or on a bed of spinach. Garnish with coriander.
- Note: variations include adding 1/2 a vegetable stock cube or one 'stock pot' during the simmering stage. If you like garlic, add some. Use tomato paste instead of the canned tomatoes. Incorporate spinach by adding 2 handfuls of leaves no more than 5 minutes before the end of the cooking time.
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Ernährungsübersicht:
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Es sind 259 Kalorien in 1 Portion Lentil & Coconut Milk Curry.
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Kalorien Analyse: 66% fett, 25% kohlh, 9% eiw. |
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Nährwertangaben
Portionsgröße
pro portion
Energie
1084 kJ
13%
259 kcal
Fett
19,71g
28%
Gesättigte Fette
16,979g
85%
Einfach ungesättigte Fette
0,947g
Mehrfach ungesättigte Fette
0,309g
Kohlenhydrate
16,83g
6%
Zucker
5,35g
6%
Ballaststoff
6,7g
Eiweiß
6,11g
12%
Salz
0,62g
10%
Cholesterin
0mg
Kalium
376mg
19%
Kalorien Analyse:
Kohlenhydrate (25%)
Fett (66%)
Eiweiß (9%)
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*Basierend auf einem ETB von 2000 Kalorien
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